SASTOJCI
- 700 g očišćenih i narendanih tikvica
- 2 sitno iseckana mlada luka
- 170 g izgnječene DODONI fete
- ½ činije narendanog DODONI kefalotyrija
- 2 izmućena jajeta
- 4 supene kašike iseckane mirođije
- So
- Biber
- 1 2/3 šolje brašna za sve namene
- Limun
- ½ šolje maslinovog ulja KORONIS za prženje
- DODONI grčki jogurt
U veliku činiju ubacite narendane tikvice, luk, sir, jaja i mirođiju. Pomešajte sa brašnom i začinite solju i biberom. Pokrijte i odložite u frižider na najmanje pola sata.
Zagrejte maslinovo ulje KORONIS u tiganju. Vadite miks kašikom i oblikujte u kružne, ravne pljeskavice. Ukoliko je miks previše vlažan da bi se oblikovao, dodajte malo brašna. Pržite pljeskavice na srednjoj vatri, po 5 minuta sa svake strane, dok ne porumene.
Odložite pljeskavice na ubrus, kako bi upile višak ulja.
Sipajte malo limuna odozgo i servirajte toplo uz DODONI grčki jogurt.