SASTOJCI

  • 700 g očišćenih i narendanih tikvica
  • 2 sitno iseckana mlada luka
  • 170 g izgnječene DODONI fete
  • ½ činije narendanog DODONI kefalotyrija
  • 2 izmućena jajeta
  • 4 supene kašike iseckane mirođije
  • So
  • Biber
  • 1 2/3 šolje brašna za sve namene
  • Limun
  • ½ šolje maslinovog ulja KORONIS za prženje
  • DODONI grčki jogurt

U veliku činiju ubacite narendane tikvice, luk, sir, jaja i mirođiju. Pomešajte sa brašnom i začinite solju i biberom. Pokrijte i odložite u frižider na najmanje pola sata.

Zagrejte maslinovo ulje KORONIS u tiganju. Vadite miks kašikom i oblikujte u kružne, ravne pljeskavice. Ukoliko je miks previše vlažan da bi se oblikovao, dodajte malo brašna. Pržite pljeskavice na srednjoj vatri, po 5 minuta sa svake strane, dok ne porumene.

Odložite pljeskavice na ubrus, kako bi upile višak ulja.

Sipajte malo limuna odozgo i servirajte toplo uz DODONI grčki jogurt.

Besplatna dostava na teritoriji Beograda