Grčki jogurt je gušća i kremastija varijanta od običnog jogurta, a  poslednjih godina postao je vrlo popularan i kod nas. Ovaj jogurt je kartakterističan po tome što mu se u procesu proizvodnje, posebnom metodom, uklanja surutka zbog čega dobija gušću i kremastiju teksturu.

Postoje mnogi tipovi grčkih jogurta, ali pravi grčki jogurt u sebi ne sadrži dodatne šećere, sladila i stvari za zgušnjavanje. Osim toga što se grčki jogurt pravi na drugačiji način od tipa grčkog jogurta, zakon ne dozvoljava da se jogurt naziva grčkim ukoliko nije proizveden u Grčkoj.

Jedan od najskrivenijih pozitivnih efekata grčkog jogurta jesu probiotici koje sadrži, jer zdrave bakterije pomažu crevima da dobro rade. Grčki jogurt je dobar izvor vitamina B12, takodje pomaže i kod snižavanja krvnog pritiska. Sve ovo pomaže i kod nekoliko zdravstvenih problema, kao što su nervozna creva, dijareja, gubitak kilograma ukoliko se konzumira grčki jogurt sa manjim procentom masti.

Grčki jogurt može da se kombinuje i kao slani i kao slatki obrok. Iako je na našim prostorima čudna kombinacija grčkog jogurta i meda, u Grčkoj je to obavezna poslastica u mnogim restoranima. Grčki jogurt se kombinuje sa medom, a takva kombinacija se upotpunjuje po vašoj želji sa lesnikom,bademom, orasima, žitaricama, pistaćima.. Ova poslastica može da posluži i kao zdrava i brza užina za naše najmladje.

Besplatna dostava na teritoriji Beograda