test-recept
SASTOJCI
- 50 ml ELEONES maslinovog ulja
- 1 limunov sok
- 2 češnja usitnjenog belog luka
- 3 kašičice suvog origana
- 1 manja ljuta papričica
- Po ukusu soli i bibera (oprezno, sir je slan)
- 400 g DODONI halloumi sira
- 400 g pečuraka (šampinjona)
- Manja šolja PITENIS sušenog paradajza
- 100 g rukole
U činiju sipajte ELEONES maslinovo ulje, dodajte sok od limuna, beli luk, origano, seckanu papričicu, so i biber. Umutite da se dobro sjedini. DODONI halloumi sir isecite na parčiće debljine prsta, pa kuhinjskom četkicom nanesite malo mešavine ulja i začina na svako parče. Šampinjone isecite na deblje listove, stavite u sud sa preostalim uljem i začinima i promešajte da se ulje jednako rasporedi po njima.
Ostavite dvadesetak minuta u frižider. Zagrejte gril tiganj pa grilujte prvo pečurke, a onda ih prespite u činiju. Zatim grilujte DODONI halloumi sir dok ne porumeni, pazeći da ne omekša previše. U pečurke dodajte PITENIS sušeni paradajz iskidan na krupne komade, opranu i osušenu rukolu i na kraju DODONI halloumi. Prelijte ELEONES maslinovim uljem.