SASTOJCI

  • 4 čvrsta, srednja paradajza
  • 4 velike paprike za punjenje
  • 1 šoljica KORONIS maslinovog ulja + 1 kafena šoljica KORONIS maslinovog ulja za tepsiju
  • 2 velika crna luka narendana
  • 1 čaša pirinča
  • 2 supene kašike pinjola
  • 2 supene kašike suvog grožđa
  • 1 kafena šoljica nane sitno iseckane
  • 1 šoljica peršuna sitno iseckanog
  • 1 šoljica prezli za posipanje
  • So
  • Sveže mleveni biber
  • Za serviranje: DODONI feta, DODONI tzatziki ili DODONI grčki jogurt

Operite i dobro osušite paradajz. Oštrim nožem odsecite vrh. Malom kašikom izvadite unutrašnjost paradajza i stavite u veliku činiju.

Nakon što se dobro očisti paradajz, stavite to što ste izvadili u blender i miksujte dok ne postane sos.

Odsecite vrhove paprika i izvadite semenke, a zatim ih poređajte zajedno sa paradajzom u tepsiju.

U veliki tiganj ubacite jednu šoljicu KORONIS maslinovog ulja i narendani crni luk i prodinstajte. Dodajte pinjole i suvo grožđe, a odmah zatim i pirinač, mešajući sve vreme. Dinstajte 2-3 minuta.

Ubacite sos od paradajza koji smo napravili, dodajte malo soli i promešajte. Nakon što punjenje proključa, sklonite ga sa vatre i dodajte peršun i nanu.

Zagrejte rernu na 160°C. Kašikom napunite papriku i paradajz, do 2/3 njihove visine i polako dodajte vode u tepsiju do 2/3 njihove visine. Polijte paradajz i papriku jednom šoljicom maslinovog ulja, a vrhove pospite prezlama.

Stavite tepsiju u rernu i pecite 1 sat. Kasnije pojačajte rernu na 180°C i pecite otprilike 30 minuta. Izvadite papriku i paradajz iz rerne, ostavite da se malo ohlade i servirajte sa DODONI fetom, DODONI grčkim jogurtom ili DODONI tzatziki salatom.

Besplatna dostava na teritoriji Beograda