Sok od nara ima veće antioksidantno delovanje čak i od crnog vina i zelenog čaja. Redovnim konzumiranjem nara dobijaju se čvrsti nokti i lepa i zdrava kosa. Deluje i antiaterogeno, odnosno sprečava aterosklerozu.

Sok od nara vam može pomoći da očistite organizam od štetnih materija i da brzo uklonite masne naslage.

Izraelski naučnici otkrili su da uzimanje čaše soka od nara dnevno smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Ispijanjem ovog soka u trajanju od godinu dana, krvni pritisak se smanjuje za oko 21 procenat, a značajno pojačava dotok krvi u srce.

U jednom istraživanju potvrđeno je da sok od nara može usporiti ćelije raka. Osim što pozitivno utiče na odbrambene sposobnosti organizma, nar ima dokazani lekovit doprinos na naš organizam, posebno na srce i krvotok, kao i na probavne organe i organe za disanje.

Koži se može vratiti mekoća i energija ako se masira smesom u kojoj se nalazi nar. Smesa se dobija tako što se u jednoj posudi pomeša četiri supene kašike meda i šest maslinovog ulja. Zatim se doda 120 mililitara vode i dve supene kašike svežeg soka od nara. Dobijenom smesom se izmasira celo telo, ostavi da deluje pola sata, a zatim se istušira.

Poželjno je da žene uvrste sok od nara u svoju ishranu, jer se veruje da nar može dar uravnoteži nivo estrogena kod žena. Stoga može biti od pomoći u borbi protiv PMS-a i problema povezanih s menopauzom.

Britanski naučnici radili su brojna istraživanja da bi dokazali da svakodnevno konzumiranje nara usporava oksidaciju DNK u ćelijama, te da se na taj način usporava i proces starenja. Istovremeno, nar oslobađa od stresa i poboljšava seksualni život.

Besplatna dostava na teritoriji Beograda