SASTOJCI
- 500g očišćenog krompira isečenog na komadiće
- 50g putera
- 2 jajeta
- 100 g DODONI kozijeg sira
- Maslinovo ulje KORONIS za prženje
- 100 g badema blago usitnjenih u blenderu
- 2 kašike brašna za sve namene
- So
- Biber
- DODONI tzatziki salata
U šerpu sa vodom stavite krompir. Dodajte malo soli i kuvajte na visokoj temperaturi. Kuvajte ga oko 10 minuta dok ne omekša potpuno. Nakon što se skuva, iscedite ga i izgnječite sa puterom. Dodajte jedno žumance i DODONI koziji sir i mešajte dok se ne sjedini. Dok je miks još uvek mlak, podelite ga na 4 dela. Pospite radnu površinu brašnom i rolajte jedan po jedan deo miksa, kako bi se napravila duža traka. Secite po dužini na otprilike 6 delova, pospite sa još malo brašna i ostavite da se potpuno ohladi.
U jedan duboki tanjir dodajte jedno jaje i mutite lagano, u drugi stavite ostatak brašna i u treći badem. Svaki od kroketa ubacite prvo u brašno, a zatim u jaje i na kraju uvaljajte u badem. Stavite krokete u tanjir i ostavite u frižider pola sata. U dubljem tiganju zagrejte KORONIS maslinovo ulje, a onda ispržite krokete. Zatim ih odložite na ubrus kako bi se upio ostatak ulja. Servirajte sa DODONI tzatziki salatom.