Grčka salata
SASTOJCI
- 3 paradajza
- 1/4 velikog krastavca (ili 1 mali)
- 1 mala zelena paprika (ili 1/2 velike)
- 1 mali crveni luk (ili 1/2 luka srednje veličine)
- 1/2 kašičice suvog origana
- 6-8 HALKIDIKI kalamon maslina (celih)
- Kriška DODONI fete – 100 g
- 5 supenih kašika KORONIS ekstra devičanskog maslinovog ulja
Oljuštite i isecite krastavac. Isecite zelene paprike na krupnije prutiće. Narežite crveni luk na tanke kolutove. U posudu srednje veličine pomešajte paradajz, koji ste prethodno isekli na kocke, krastavac, masline sa 3 supene kašike maslinovog ulja i prstohvat soli.
Stavite smesu u činiju za serviranje i dodajte komade paprike i luk na vrhu. Dodajte parče DODONI fete na vrh, prelijte sa 2 supene kašike KORONIS maslinovog ulja i pospite origanom.