Brusketi sa dodoni halloumi sirom
SASTOJCI
- 2 paradajza
- 200 ml KORONIS ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 limeta, samo sok
- 75 ml cabernet sauvignon vina
- Balzamiko sirće
- So i sveže mleveni crni biber
- 300 g DODONI halloumi sira
- 50 g sušenog kapara u sirćetu
- Ruzmarin za serviranje
- Prepečen hleb
Isecite paradajz na kolutove. Pomešajte KORONIS ekstra devičansko maslinovo ulje, sok limete, balzamiko, so i biber, pa prelijte preko paradajza, poklopite i ostavite u frižider da se ohladi 30 min.
U zagrejani tiganj sipajte KORONIS maslinovo ulje i pržite prethodno posoljen i pobiberen DODONI halloumi sir sa obe strane dok ne porumeni. Kada se isprži, izvadite ga iz tiganja i odložite ga na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.
Za serviranje aranžirajte kolutove paradajza i preko njih stavite krišku DODONI halloumi sira. Začinite ga kaparom i ruzmarinom. Preporučujemo da servirate na dakosu ili na crnom hlebu.