Brusketi sa dodoni halloumi sirom

Brusketi sa dodoni halloumi sirom

SASTOJCI

  • 2 paradajza
  • 200 ml KORONIS ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 limeta, samo sok
  • 75 ml cabernet sauvignon vina
  • Balzamiko sirće
  • So i sveže mleveni crni biber
  • 300 g DODONI halloumi sira
  • 50 g sušenog kapara u sirćetu
  • Ruzmarin za serviranje
  • Prepečen hleb

Isecite paradajz na kolutove. Pomešajte KORONIS ekstra devičansko maslinovo ulje, sok limete, balzamiko, so i biber, pa prelijte preko paradajza, poklopite i ostavite u frižider da se ohladi 30 min.
U zagrejani tiganj sipajte KORONIS maslinovo ulje i pržite prethodno posoljen i pobiberen DODONI halloumi sir sa obe strane dok ne porumeni. Kada se isprži, izvadite ga iz tiganja i odložite ga na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.

Za serviranje aranžirajte kolutove paradajza i preko njih stavite krišku DODONI halloumi sira. Začinite ga kaparom i ruzmarinom. Preporučujemo da servirate na dakosu ili na crnom hlebu.

Proizvodi korišteni u receptu